El Plenari del 14 de juny de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) va escollir Ismael Blanco-Fillola com a nou director de la institució, en substitució de Raquel Gallego.
 

Ismael Blanco-Fillola, professor del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la UAB, ha estat nomenat nou director del'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), centre de recerca de la UAB que té per objectiu impulsar la recerca i la formació i la transferència social en l'àmbit del govern i les polítiques públiques.

Blanco-Fillola és doctor en Ciència Política per la UAB i professor agregat del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, amb l’acreditació de Recerca Avançada (Catedràtic) de l’AQU.

Com a investigador Ramon y Cajal ha estat vinculat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigador Beatriu de Pinós en el Departament de Polítiques Públiques de la De Montfort University (UK), i investigador visitant a la Universitat Federal de Minas Gerais i a la Fundació Joao Pinheiro (Brasil). És membre del SGR Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation de l’IGOP. Les seves investigacions actuals se centren en les dinàmiques de desigualtat i segregació socioespacial a les ciutats i en les formes emergents de participació i governança urbana en el context de la (post)crisi. És membre del consorci d’investigació Collaborative Governance Under Austerity: An Eight-Case Comparison, finançat pel Economic and Social Research Council (Regne Unit) i dirigit pel Prof. Jonathan Davies.

En el plenari en què va ser escollit, Blanco va expressar la seva voluntat de dirigir l’IGOP des de la proximitat amb les persones que conformen l’organització i des de l’horitzontalitat, compartint decisions amb tot l’equip. Així mateix, va identificar alguns reptes a encarar en aquests propers anys com són: mantenir l’excel·lència i la internacionalitat de la recerca i les publicacions, tot reforçant-ne la seva difusió pública i el seu impacte social; promoure la incorporació de nous investigadors posdoctorals a través de programes com Juan de la Cierva, Ramon y Cajal i Marie Curie; reforçar la integració dels estudiants de doctorat als grups i activitats de recerca de l’IGOP; i impulsar una política d’aliances amb altres organitzacions afins dins i fora de la UAB.

Més informació