La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) va resoldre el mes de març passat la convocatòria 2018 del Programa ICREA Acadèmia, amb la concessió de 45 distincions amb l’objectiu d’impulsar i premiar l’excel·lència de la recerca dels professors de les universitats públiques de Catalunya, 12 d’elles per a investigadors i investigadores de la UAB. El proppassat dimarts 30 d'abril, al Palau de la Generalitat, va tenir lloc l’acte de lliurament de les distincions presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.

Els ICREA Acadèmia de la UAB de la convocatòria 2018 són Margarita León Borja, del Departament de Ciència Política i Dret Públic i de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP); David Urbano, del Departament d’Empresa; Esperança Bielsa, del Departament de Sociologia; Agustí Nieto-Galan, del Departament de Filosofia i el Centre d’Història de la Ciència (CEHIC); David Roas, del Departament de Filologia Espanyola; Javier Rodrigo Sánchez, del Departament d'Història Moderna i Contemporània; Joaquim Matias, del Departament de Física; Antonio M. López Peña, del Departament de Ciències de la Computació i del Centre de Visió per Computador (CVC); Ferran Martin, del Departament d’Enginyeria Electrònica; Fàtima Bosch, del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular; Jordi Surrallés, del Departament de Genètica i Microbiologia; i Antonio Villaverde, de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB).

ICREA Acadèmia és un programa d’intensificació de la recerca destinat només al professorat que està impartint docència i que es troba en fase activa i d’expansió de la seva activitat. La dotació econòmica total de cada investigador beneficiari és de 40.000 euros anuals i el programa té una durada de 5 anys.

Amb aquests guardons el Govern de la Generalitat reconeix el talent dels investigadors i investigadores del sistema universitari català. Les distincions ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la desena edició, corresponent a la convocatòria 2018, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

Més informació:
https://www.icrea.cat/es/icrea-academia